Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Ostala saobraćajna sredstva

Brod na jezeru © photocase.com/krockenmitte

© photocase.com/krockenmitte

Ako želite upoznati Austriju, onda možete birati između velikog broja prevoznih sredstava. Informišite se o daljnjim mogućnostima udobnog i opuštenog putovanja.

Brod

Na Dunavu operiraju razni ponuđači na različitim dionicama. Pored toga nude se na austrijskim jezerima linijske vožnje i izleti.
Informacije možete dobiti kod:


Autobus

ÖBB Postbus GmbH pokriva sa 900 linija oko 30.000 dnevnih kurseva kroz Austriju. U skoro sva turistička mjesta može se doći autobusom.

Informacije o javnom autobuskom prijevozu u Austriji

Taksi

Taksiji u velikim gradovima su opremljeni službeno baždarenim taksimetrima. Tarifa se računa po pređenim kilometrima, kao i po utrošenom vremenu. Informacije o taxi-ju u Beču

Prilikom vožnji od Beča prema Aerodromu (molimo, već kod naručivanja zatražite "Aerodromski taksi") računa se dodatno na iznos vožnje još ca. 10 Eura za povratnu vožnju taksija.

Aerodrom-taksiji su posebni taksiji, koji su predviđeni samo za vožnje prema i sa aerodroma, i koji čekaju na Aerodromu Schwechat na goste. Njih morate naručiti unaprijed, i oni obračunavaju fiksnu cijenu (uključujući prtljag) bez nadoplate za praznu vožnju.

Žičare

U Austriji je u pogonu okruglo 2.900 Žičara, žičara sa sjedištima i liftova . Mnoge od njih voze do visine od 3.000 m.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA