Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Fejlesztési együttműködés

Mosolygó lány © photocase.com/berliner7

© photocase.com/berliner7

Ausztria fejlesztéspolitikája a biztonságra és stabilitásra irányuló külpolitika része. Hiszen a szegénység, erőszak és a környezetrombolás nem áll meg a határoknál. A víz- és áramellátás minden fejlődés alapfeltétele, az oktatás új perspektívákat nyit meg, a demokratikus struktúra felépítése pedig stabilitást hoz.

Tartalom:

Fejlesztési együttműködés politikája

A fejlesztési együttműködés célja, hogy a szegények és gazdagok közötti egyenlőtlenséget csökkentse, biztosítsa a békét és megőrizze a természetes életteret. Az osztrák fejlesztési politika koordinációját az Európai, Integrációs és Külügyminisztérium (Bundesministerium für europäische und internationale Angelegenheiten, BMeiA - tulajdonképpen a külügyminisztérium) végzi.

Az osztrák fejlesztési politikát egy három éves programban határozzák meg, amelyet a minisztertanács hagy jóvá. A 2013-2015-ös időszakra vonatkozó program Ausztria fejlesztési közreműködésének mértékéről és minőségéről is tartalmaz adatokat.

OEZA és ADA

Az Európai, Integrációs és Külügyminisztérium jelenleg főként az alábbi régiókra koncentrál: Nyugat-Afrika és a Száchel övezet, Kelet-Afrika és Afrika szarva, Dél-Afrika, a Himalája - Hindu Kush régió, a palesztin területek, Közép-Amerika, a karibi-térség, a Duna térsége és Nyugat-Balkán, valamint a Fekete-tenger régiója/Dél-Kaukázus.

Az Osztrák Fejlesztési Együttműködés (Österreichische Entwicklungszusammenarbeit, OEZA) stratégiákat és programokat dolgoz ki. Az Osztrák Fejlesztési Ügynökség ( Austrian Development Agency, ADA) felelős minden bilaterális program és projekt megvalósításáért az OEZA partnerországaiban. Az ADA kezeli az OEZA bilaterális programjainak megvalósításához rendelkezésre álló költségvetést. Az ADA szorosan együttműködik nem kormányzati szervezetekkel és vállalatokkal.

ÖFSE

Az Osztrák Fejlőesztési Segélyek Kutatási Alapítványa (Österreichische Forschungsstiftung für Entwicklungshilfe, ÖFSE) információközvetítő hely a fejlődő országokról, fejlesztési együttműködésről és a fejlesztéspolitikáról szóló kérdésekben.

Az ÖFSE tudományos részlege információkat, elemzéseket és tanácsadást nyújt az alábbi területekről:

  • osztrák fejlesztésegyüttműködés és -politika
  • nemzetközi fejlesztés- és gazdasági politika
  • képzési együttműködés
  • képzés és fenntartható fejlődés valamint
  • szegénység elleni stratégiák

Az ÖFSE-vel eza.at (német nyelven) közösen egy átfogó információs szolgáltatást kínál az osztrák és nemzetközi fejlődéspolitikáról. Az adatbankokból (német nyelven) lehívhatók az osztrák EZA projektek és programok, tudományos munkák és média adatok, valamint a szervezeti adatok.

Gazdaság és fejlődés

Az Osztrák Fejlődési Együttműködés (OEZA) a gazdaság és fejlődés súlypontja, a magángazdaság és a fejlődési együttműködés közötti szinergiapotenciálra támaszkodik. Ebből profitálnak vállalatok és a helyi lakosság.

Támogatás és tanácsadás a vállalatok részére

Az Austrian Development Agency (ADA, Osztrák Fejlesztési Ügynökség) az Osztrák Fejlesztési Bankkal (OeEB) együttműködve, gazdasági partnerségek keretein belül pénzügyi támogatást nyújt a vállalkozások számára a fejlesztéspolitikailag releváns projektekhez a fejlődő és rendszerváltó országokban.

A gazdasági partnerségek összekapcsolják a vállalkozó szellemet és üzleti ötleteket a fejlesztési együttműködés terén való tapasztalattal. Ennek révén a helyi emberek számára jobb életkörülmények, a vállalat számára pedig alacsonyabb rizikó jön létre. Egy partnerség, amelyből valamennyi résztvevő profitál.

Ezenkívül az ADA kínálatában szerepel:

  • tanácsadás és szakértők közvetítése
  • Tanácsadás a projektek beadványainak kidolgozásában a gazdasági partnerségek számára
  • projekttámogatás és monitoring
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA