Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése

Ausztria szeretne az EUROSKILLS 2020 házigazdája lenni

2016.03.24

Az EuroSkills 2020 rendezési jogáért folytott verseny az utolsó szakaszához érkezett. A végső döntésre április 20-án, Göteborgban, Svédországban kerül sor.

A szakképzés kiemelt figyelmet élvez Ausztriában, ezért is különösen szívügyük az osztrákoknak, hogy otthont adhassanak a szakmák Európa-bajnokságának, az EuroSkills versenynek. Nagyon jó esélye van annak, hogy a verseny 2020-ban, Grazban kerüljön megrendezésre, de még nem zárult le a döntési folyamat. A zsűri április 20-án dönt az EuroSkills helyszínéről. Graz mellett, mely Ausztria második legnagyobb városa, nagy esélyesnek számít még a finn főváros, Helsinki is. 

Graz célja, hogy tárt karokkal fogadja Európa fiataljait valamint Ausztriát a nemzeti és nemzetközi színtéren a jövőben még inkább, mint kiváló gazdasági- és képzőközpontot pozicionálja.

Több mint 50 éve vesz részt Ausztria a nemzetközi Skills-versenyeken, lehetővé téve ezzel a fiatal tanulóknak, hogy megmérettessék magukat saját szakmájukban - mindeddig nagyon sikeresen. Ausztria vezeti ugyanis az EuroSkills versenyek nemzetek közötti ranglistáját.

Az EuroSkills egy európai szakmai verseny, melynek célja a szakképzés megbecsülésének növelése Európában. A szeminárium- és konferenciaprogram mellett természetesen a verseny áll a rendezvény középpontjában, melyen a közel 500, egész Európából érkező fiatal bizonyíthatja be szakmai tudását.

Idén az EuroSkills házigazdája Göteborg (Svédország), jövőre pedig Budapesten (Magyarország) kerül megrendezésre a verseny.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA