Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Austria, centru internaţional de cercetare - în focus

2016.04.20

Austria a profitat din plin de procesul din ce în ce mai amplu de internaţionalizare din cercetare şi dezvoltare. Cele mai active sunt firmele din Germania, SUA şi Elveţia.  

Activităţile de C&D ale firmelor din afara Austriei au contribuit substanţial începând cu 1995 la dezvoltarea acestei activităţi în Austria. Acest lucru îl demonstrează Austrian Institute of Technology (AIT) - Innovation Systems Department - care a publicat un studiu referitor la investiţiile în cercetare ale multinaţionalelor prezente în Austria.

În perioada 2004 - 2013 bugetele multinaţionalelor prezente în Austria dedicate activităţii de C&D au crescut de la 1,6 mld. euro la peste 3,4 mld. euro. Aceasta înseamnă că mai mult de jumătate din bugetele dedicate C&D din Austria provin de la multinaţionale. În context internaţional această valoare este foarte ridicată, fiind depăşită la nivel european doar de Irlanda (71%) şi Belgia (66%). Franţa (27%), Germania (26%) sau Finlanda (14%) se poziţionează după cum reiese din studiu, mult după Austria. Cele mai importante firme internaţionale cu aport semnificativ la activitatea de C&D din Austria provin din Germania (47% - bugetul tuturor firmelor) şi SUA (15,4%), fiind urmate de Elveţia (11,7%) şi Canada (8,7%). Firmele chinezeşti au un buget de 86 mil. euro şi contribuie cu 2,5% la activitatea de C&D din Austria.

Această evoluţie dovedeşte că Austria poate fi considerată un centru internaţional de cercetare competitiv la nivel internaţional.


Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA