Evästeasetukset

Tässä voit tarkastella tai muuttaa www.advantageaustria.org-sivustolla ja sen aliosoitteissa käytettävien eri työkalujen evästeasetuksia.


Tallenna asetukset
Advantage Austria Näytä navigointi

Luomuruokaa Itävallasta

2016.07.11

Itävalta on yksi Euroopan suurimmista luonnonmukaisesti viljellyn ruoan tuottajista. Alan toimijoilla on erinomainen maine, joka ulottuu myös maan rajojen ulkopuolelle.

Luonnonmukaisella viljelyllä on pitkät perinteet Itävallassa, jossa jo vuonna 1920 rekisteröitiin virallisesti maan ensimmäinen biodynaaminen viljelijä. Vaikka vielä 1980-luvulla vain noin 400 luomuviljelijää tuottivat Itävallassa ruokaa maan ensimmäisiin luomuruokakauppoihin, kehittyivät luomuruoan markkinat nopeasti 1990-luvulla, kun itävaltalaiset supermarket-ketjut alkoivat täyttää hyllyjään luomutuotteilla. Tämä helpotti tarjonnan ja kysynnän tasapainottamista ja mahdollisti pitkäaikaiset hankintasopimukset luomuviljelijöiden ja sisäänostajien välillä. Vain muutaman vuoden kuluttua tämän kunnianhimoisen kokeilun lopputuloksena lähes jokainen vähittäistavaraketju Itävallassa alkoi tarjota luomutuotteita oman tavaramerkkinsä alla. 

Luomutuotteiden markkinointi sai lisätehoa vuonna 1995 perustetusta AMA Marketing-organisaatiosta, ja nykyään yhä useammat ihmiset tekevät valveutuneita päätöksiä ostaa luonnonmukaisesti viljeltyjä tuotteita. Tällä hetkellä noin viidesosalla Itävallan viljelysmaista viljellään luonnonmukaisesti. Reilut 21 000 viljelijää käyttävät Itävallassa ympäristön kannalta kestäviä menetelmiä luomutuotteiden viljelyyn. 

Itävaltalaisten ruoantuottajien korkealaatuiset tuotteet ovat jo vuosia sitten vakiinnuttaneet asemansa globaaleilla markkinoilla. Pienten kotimarkkinoiden ankara kilpailu tuottajien välillä varmistaa itävaltalaisten tuotteiden vientikelpoisuuden joka puolelle maailmaa. 

Lue lisää itävaltalaisesta luomuruoasta ja luomuruoan tuottajista uusimmasta FRESH VIEW julkaisusta:FRESH VIEW Organic Food, No. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb]

Lataa aiheeseen liittyvät sivut

Aiheeseen liittyvät linkit

 
Lue lisää elintarvikkeista ja juomista
Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA