Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Ekološki prehrambeni proizvodi

2016.07.04

Austrija se ubraja u glavne proizvođače prehrambenih proizvoda iz ekološkog uzgoja. Poduzeća koja posluju u ovoj branši na međunarodnoj razini su na izvrsnom glasu.

Ekološka poljoprivreda u Austriji ima dugu tradiciju. Još je davne 1920. godine u Austriji službeno registriran prvi poljoprivrednik koji se bavi ekološkom proizvodnjom. Dok je još 1980.-ih godina samo 400 poljoprivrednika koji su se bavili ekološkim uzgojem opskrbljivalo dućane s ekološkim prehrambenim proizvodima, to se 1990.-ih naglo promijenilo kada su domaći lanci supermarketa počeli stavljati na svoje police ekološke proizvode. Tako su se mogli bolje uskladiti ponuda i potražnja, a ekološki poljoprivrednici su dugoročno imali sigurne kupce. Bio je to ambiciozni pokušaj koji je doveo do toga, da je u samo nekoliko godina svaki trgovački lanac u Austriji uveo u asortiman svoju bio marku.

Od godine 1995. s osnutkom AMA-Marketing-a (tvrtka za promicanje i unapređenje prodaje austrijskih poljoprivrednih proizvoda) pojačao se eko-marketing. Sve više ljudi svjesno poseže za proizvodima iz ekološkog uzgoja. U Austriji je u međuvremenu gotovo petina cjelokupne poljoprivredne površine prekrivena ekološkim uzgojem. Trenutačno u Austriji postoji oko 21.000 poljoprivrednika koji se bave ekološkim uzgojem. Oni se brinu za prirodne sirovine iz ekološke proizvodnje.

Austrijski proizvođači prehrambenih proizvoda su već godinama etablirani na globalnom tržištu sa svojim visoko kvalitetnim prehrambenim proizvodima. Na malom austrijskom tržištu se nalaze u žestokoj konkurenciji - to ih čini sposobnima za izvoz u cijeli svijet.

Više informacija o ekološkim prehrambenim proizvodima iz Austrije i njenim proizvođačima nudi Vam najnovije izdanje strukovnog magazina FRESH VIEW: FRESH VIEW Organic Food, Nr. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb]

Dokumenti za preuzimanje na temu

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA