Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése

Bio-Élelmiszerek Ausztriából

2016.06.28

Az élelmiszereket tekintve Ausztria a biotermelés terén a világpiac legfontosabb szereplői közé tartozik. Az iparágban tevékenykedő vállalatok kiváló nemzetközi hírnévnek örvendenek.

A biotermelésnek Ausztriában régi hagyományai vannak: az első biogazdát 1920-ban jegyezték be Ausztriában. Míg az 1980-as években csupán 400 biotermelő látta el az első bioboltokat, addig a 90-es években a számuk rohamosan növekedett és az osztrák szupermarketek is elkezdtek biotermékeket szerepeltetni a kínálatukban. A kereslet és kínálat így jobban összehangolódott és a biotermelők hosszútávú felvevő-partnereket találtak. Ambíciózus kísérlet, mely ahhoz vezetett, hogy néhány év alatt Ausztria minden kereskedelmi lánca saját biomárkával van jelen a piacon.

1995-től az AMA-Marketing megalapításával még koncentráltabb bio-marketing kezdődött. Egyre többen keresték tudatosan a biotermelők termékeit. Ausztriában jelenleg az összes megművelhető föld mintegy ötöde ökológiai művelés alatt áll és közel 21.000 biotermelő gondoskodik a környezetkímélő termelésből származó természetes alapanyagokról.

Ausztria élelmiszertermelői már évek óta magas minőségű termékekkel vannak jelen a nemzetközi piacon. A termelők a viszonylag kicsi osztrák piacon erős versenyben állnak a konkurenciával - ez kellőképpen felkészíti őket a sikeres exportra a világ minden szegletébe.

További információt az osztrák biotermékekről és azok termelőiről a FRESH VIEW iparági magazin legújabb kiadásában talál : FRESH VIEW Organikus Élelmiszerek, Nr. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb]

Letölthető dokumentumok a témához

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA