Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Alimente Bio din Austria

2016.06.28

Austria este unul dintre cei mai importanţi jucători în ceea ce privesc culturile de alimente bio. Companiile din acest domeniu se bucură de un renume foarte bun.

Agricultura biologică are în Austria o tradiţie îndelungată: deja în 1920 a fost înregistrat oficial primul agricultor bio: În timp ce în anii 80' magazinele de produse bio aveau numai ca. 400 furnizori, situaţia s-a schimbat radical în anii 90' când supermarketurile au început să pună pe rafturi produse bio. Cererea şi oferta s-au adaptat atât de bine încât agricultorii bio au avut asigurată distribuţia pentru o lungă perioadă de timp. O încercare ambiţioasă care a condus la faptul că numai în câţiva ani fiecare lanţ de magazine alimentar din Austria a inclus în sortimentaţia sa un raion de produse bio.

Din 1995 a început odată cu înfiinţarea AMA Marketing promovarea acestor produse. Din ce în ce mai mulţi oameni consumă produse din agricultura bio. Între timp în Austria o cincime din suprafaţa agricolă a ţării este dedicată agriculturii bio. Ca. 21.000 agricultori de produse bio sunt acum înregistraţi în Austria care se îngrijesc ca materia primă întrebuinţată să fie de provenienţă bio.

Producătorii de alimente austrieci s-au poziţionat de mai mulţi ani pe pieţele internaţionale ca furnizori de produse de calitate înaltă. Ei se află pe o piaţă mică aşa cum este Austria, într-o permanentă competiţie - ceea ce influenţează pozitiv exportul în întreaga lume.

Mai multe informaţii despre alimentele bio din Austria şi producătorii lor gîsiţi în broşura FRESH VIEW Organic Food, Nr. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb] [pdf, 11,695.4 kb].

Downloads pe teme asemănătoare

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA