Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Ekološka živila iz Avstrije

2016.06.28

Avstrija spada na področju ekološke pridelave med vodilne države v svetu. Avstrijski pridelovalci ekoloških proizvodov uživajo velik ugled tudi na mednarodni ravni.

Ekološko kmetovanje ima v Avstriji dolgo tradicijo. Prvi ekološki kmetovalec je bil uradno registriran že leta 1920. Medtem ko je bilo v osemdesetih letih uradno le okrog 400 ekoloških kmetovalcev, ki so s svojimi izdelki zalagali prve bio trgovine, je v devetdesetih ta številka drastično poskočila, domače verige supermarketov pa so začele v svojo ponudbo redno vključevati ekološka živila. Ekološki kmetovalci so si na ta način zagotovili zanesljive in dolgoročne stranke. Kar se je nekoč začelo kot ambiciozni poskus, se je skozi leta spremenilo v velik uspeh. Danes so ekološka živila na voljo praktično v vsaki trgovini, vsak večji veletrgovec pa ima celo svojo ekološko blagovno znamko.

Z letom 1995 in ustanovitvijo podjetja AMA Marketing, ki se ukvarja s promocijo in zagotavljanjem kakovosti avstrijskih agrarnih izdelkov, se je trženje ekoloških izdelkov še okrepilo. Odstotek kupcev, ki stavi na izdelke ekološke pridelave in predelave, še vedno narašča. Delež kmetijskih površin, ki so namenjene ekološki pridelavi, znaša v Avstriji že skoraj 20 % in je med najvišjimi v Evropi. Registriranih je že okoli 21.000 ekoloških kmetovalcev.

Avstrijski proizvajalci živil so se z visoko kakovostnimi proizvodi uveljavili na globalnem trgu. Na samem avstrijskem trgu je konkurenca ogromna, zaradi česar se vedno več podjetij odloči za izvoz.

Več informacij o ekoloških živilih iz Avstrije in njihovih proizvajalcev je na voljo v zadnji izdaji publikacije FRESH VIEW: FRESH VIEW Organic Food, št. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb]

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA