Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Weiterer ESA - satelitul vine din Austria

2017.08.22

Universitatea Tehnică din Graz construiește împreună cu RUAG Space un nou satelit de mici dimensiuni pentru agenția europeană care explorează mediul înconjurător, ESA. Nanosatelitul va colecta date pentru cercetări climaterice și-și va începe activitatea în 2020.

Sateliții de mici dimensiuni sunt obiecte ușor de mânuit care au potențialul de a explora universul pământului. Astfel,  prin intermediul sateliților compacți este posibilă testarea rapidă și cu, costuri reduse a noilor tehnologii de explorare a mediului înconjurător. De această dată, Organizația Europeană de Explorare a Mediului Înconjurător ESA a ales Austria pentru a construi noul satelit de mici dimensiuni. Astfel, cu „Cubesat“ PRETTY va fi lansat în eter al cincilea satelit  „Made in Austria".

Universitatea Tehnică TU Graz  va realiza acest satelit împreună cu RUAG Space GmbH .Nanosatelitul PRETTY (Passive REflecTomeTY) va fi aproximativ de dimensiunea ambalajului unei sticle de lapte. Va fi compus din 3 cuburi, fiecare având dimensiunea de 10x10 cm, va fi lansat în eter în 2020 și va gravita la o distanță de max. 600 km în jurul pământului. Fiind primul nanosatelit va înregistra și măsura parametrii gheții din zona ghețarilor sau din spațiul  Poloniei precum și mișcarea valurilor oceanelor. Cubesat-ul este parte a observatorului mondial ESA care explorează universul și clima și contribuie la analiza schimbărilor climatologice. PRETTY este deja al treilea satelit construit în laboratorul TU Graz. 

Prin noua comandă din partea ESA, Austria intră în grupul regilor constructori de sateliți. Austria va pune la dispoziție pentru construirea Cubesatului ca. 2,5 mil. euro, fonduri ce provin de la Ministerul Federal al Transportului, Inovației și Tehnologiei. Un număr de ca. 120 firme și organizații austriece cu peste 1.000 angajați sunt activi în industria de explorare a mediului înconjurător. Cifra anuală totală de afaceri a domeniului este de 125 mil. euro. 

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA