Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Austrijska automobilska industrija je globalno u preticajnoj traci

2018.01.05

Međunarodnu automobilsku branšu odlikuje intenzivna umreženost između pojedinačnih poduzeća. Austrija je kao proizvođač automobila i isporučitelj dijelova vozila i tehnologije pri tome važan igrč.

Austrija se etablirala kao visoko kvalificirani pokretač automobilskog razvoja i inovativnih koncepata mobilnosti. Kao zemlja automobila ova alpska republika sa svojim strateškim položajem u srcu Europe je privlačna međunarodnim koncernima u automobilskoj industriji. Nadalje i visoka produktivnost i dobra razina obrazovanja stručne radne snage slove kao njene dragocjene prednosti.

Austrijska automobilska industrija snažno je povezana uvozom i izvozom s globalnim tržištem. Naime veliki proizvođači vozila i investitori u Austriji nailaze na gustu mrežu izvrsnih domaćih isporučitelja, koji su si intenzivnim istraživanjem i inovacijama i najvišom kvalitetom osigurali mjesto u top ligi.

Cijeli automobilski sektor - od proizvodnje uključujući dobavljačka poduzeća preko trgovine do popravka - ubraja se u Austriji u top 5 industrijskih djlatnosti. Automobilska struka zapošljava oko 71.000 osoba u preko 700 poduzeća i generirala je godišnji prihod u visini od 43 milijarde eura. Izvozna stopa u prosjeku iznosi oko 90%.

Više informacija o austrijskim tvrtkama na području automobilske industrije pronaći ćete u najnovijem izdanju publikacije FRESH VIEW:

FRESH VIEW Automotive, br. 162 [pdf, 14,959.7kb]

Dokumenti za preuzimanje na temu

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA