Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Austrijska automobilska industrija se na globalnom tržištu kreće  obilaznom trakom

2018.01.04

Međunarodna privredna grana automobilizma odlikuje se gustom mrežom pojedinačnih preduzeća. Austrija je kao proizvođač vozila i kao dobavljač delova i tehnologija za vozila jedna od vodećih učesnika na tržištu 

Austrija se etablirala kao visokokvalifikovani pokretač razvoja u oblasti automobilizma kao i inovativnih koncepata mobilnosti. Ova alpska republika je kao zemlja automobilizma sa svojim strateškim položajem u srcu Evrope krajnje atraktivna za međunarodne koncerne automobilske industrije. Međutim, i visok stepen produktivnosti i obrazovanja stručnih kadrova su dragocena svojstva.

 Austrijska automobilska industrija je po osnovu uvoza i izvoza dobro usidrena na globalnom tržištu.Naime, veliki proizvođači vozila i investitori u Austriji nailaze na gustu mrežu izvrsnih lokalnih dobavljača, koji su  intenzivnim istraživanjem, inovacijama i kvalitetom sebi obezbedili mesto među prvima.

Celokupni automobilski sektor - počev od proizvodnje, uključujući dobavljače, preko trgovine do popravke - ubraja se u vodećih pet industrijskih grana u Austriji.  Privredna grana automobilske industrije zapošljava 71.000 osoba u preko 700 preduzeća, a dostiže godišnji promet od 43 milijarde evra. Izvozna kvota u proseku iznosi 90%.  

Više informacija o austrijskim ponuđačima iz oblasti automobilske industrije možete pronaći u publikaciji FRESH VIEW: FRESH VIEW Automotive, Nr. 162 [pdf, 14,959.7kb]

Dokumenta za preuzimanje na temu

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA