Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Alternative Economic and Monetary Systems – poletna šola na temo gospodarstva prihodnosti, 25. julij -10. avgust 2018, Dunaj

2018.02.01

Dunajska poletna šola „Alternative Economic and Monetary Systems - AEMS“ predstavlja aktualne poglede na razvoj družbe in nudi interdisciplinarno strokovno znanje s področja gospodarstva, naravoslovja in filozofije. Rok za oddajo prijav je 30. april 2018.

“The significant problems we face cannot be solved at the same level of thinking we were at when we created them.” Ta citat Alberta Einsteina je postal slogan poletne šole Alternative Economic and Monetary Systems. The economy of the future. (AEMS Vienna 2018). Šola ni namenjena le študentom, temveč vsem, ki jih skrbi dolgoročni razvoj naše družbe.

Program povezuje strokovno znanje iz gospodarstva, naravoslovja, družboslovja in humanistike z najaktualnejšimi praktičnimi izkušnjami ter ugotovitvami. Predstavljene bodo alternative, ki segajo od reorganizacije gospodarskih ciklov in krožnega gospodarstva do spremembe individualnih etičnih pristopov.

Poletno šolo AEMS Vienna 2018 organizirata OeAD-WohnraumverwaltungsGmbH in Univerza za naravne vire in biotehniške znanosti Dunaj (BOKU) v sodelovanju z Iniciativo za promocijo ekonomije za skupni dobrobit . Projekt je bil s strani avstrijskega Zveznega ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo, okolje in upravljanje voda nagrajen z okoljsko nagrado »Izobraževanje za trajnostni razvoj – Best of Austria« v kategoriji politična podpora za leto 2016. Prav tako je prejel okoljsko nagrado mesta Dunaj za leto 2015 in bil nominiran za nagrado TRIGOS 2015 v kategoriji „Najboljše partnerstvo“.

Podrobnejše informacije o programu, prijavi in možnostih štipendiranja so na voljo na uradni spletni strani .

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA