Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

12. nemzetközi címkekonferencia 2018: március 21-23., Salzburg, ausztria

2018.02.22

A nemzetközi címkekonferencia ebben az évben az Európai Unió körforgásos gazdasági koncpeciója, valamint a csomagolóanyagok gyűjtése, rendezése, újrahasznosítása és elkerülése körül forog.

Az Európai Unió jelenleg egy a körforgásos gazdasági modellt érintő intézkedéscsomagon dolgozik. Ez a csomag többek között új, EU-szintű kötelezettségeket fogalmaz meg a hulladék újrahasznosítása és tárolása illetve a hulladékelválasztás és -csökkentés területén, valamint nagyobb hozzájárulást vár a gyártóktól a csomagolóanyagok gyűjtésével, rendezésével és újrahasznosításával kapcsolatos költségek területén.

Ezek az intézkedések az értéklánc valamennyi résztvevőjét érintik, a nyersanyag- és anyagbeszállítóktól kezdve a feldolgozókon és márkatulajdonosokon át egészen a végfelhasználókig.

A 12. nemzetközi címkekonferencia keretein belül lehetőség lesz vitára, kapcsolatépítésre, az egymástól való tanulásra és a lehetőségekkel, technológiákkal és aktuális ill. jövőbeni kihívásokkal kapcsolatos eszmecserére.

Az EU-stratégia aktuális alakulásáról éppúgy szó lesz, mint a körforgásos gazdasági intézkedéscsomagról. A kibővített gyártói felelősség (EPR) a tervek szerint nagyobb teret fog kapni, ezáltal támogatva az erőforrások és főleg a csomagolóanyagok fenntartható felhasználását.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA