Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

12. mednarodna konferenca o etiketiranju in označevanju 2018: 21. in 23. marca 2018 v Salzburgu

2018.02.22

V ospredju letošnje mednarodne konference o etiketiranju in označevanju bodo ambiciozni paket Evropske unije "Na poti h krožnemu gospodarstvu" ter aktualne teme in izzivi na področju zbiranja, razvrščanja, recikliranja in preprečevanja ovojnin.

Evropska unija pripravlja nov ambiciozen sveženj ukrepov o krožnem gospodarstvu, ki bodo evropskim podjetjem in potrošnikom pomagali pri prehodu na močnejše in bolj krožno gospodarstvo, v katerem se viri uporabljajo bolj trajnostno (CE for Circular Economy). Paket vključuje med drugim nove zavezujoče cilje na ravni EU za recikliranje in odlaganje odpadkov, strožje zahteve glede ločevanja in zmanjševanja odpadkov ter večje vključevanje proizvajalcev v stroške zbiranja, razvrščanja in recikliranja embalaže.

Ti ukrepi zadevajo vse, vključene v dobavno verigo, od dobaviteljev surovin in materialov do predelovalcev, lastnikov blagovnih znamk in drugih končnih uporabnikov.
 

12. mednarodna konferenca o etiketiranju in označevanju bo nudila odlično priložnost za razprave, mreženje, izmenjavo izkušenj, znanj in stališč o priložnostih, tehnologijah ter sedanjih in prihodnjih izzivih industrije.

Program med drugim vključuje razprave o aktualnem razvoju strategije EU in diskusije o krožnem gospodarstvu. Poudarek bo tudi na razširjeni proizvajalčevi odgovornosti (EPR), ki je ključno orodje trajnostnega ravnanja z odpadki in zlasti z embalažnimi materiali.    

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA