Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Institutul European de Patente: înregistrări record din Austria

2019.04.17

Înregistrările provenite din Austria la Institutul European de Patente (EPA) au înregistrat anul trecut un număr record de 2.300. 

Conform raportărilor actuale ale Institutului European de Patente Europäischen Patentamtes (EPA) , Austria a înregistrat în 2018 un plus de 3,8% ajungând la un număr record de 2.292 patente europene (2017: 2.209), plasându-se astfel pe locul 10 în Europa și 14 în lume.

Cele mai multe patente provin de la concernul chimic Borealis (171), ce este urmat de ZKW (117), de austriamicrosystems (82), Tridonic (47), Lenzing (40), AVL List (38), voestalpine și Zumtobel (je 33), precum și AT&S și Julius Blum (je 30). Din Austria au provenit cele mai multe înregistrări de patente din domeniile ”Mașini electrice, echipamente și energie”, ”Transport”, ”Ingineria construcțiilor° și ”Chimie macromoleculară și polimeri”.

Raportat la numărul de locuitori, Austria a înregistrat 261 patente/milion de locuitori, plasându-se pe locul 7, rezultat ce se află peste media Uniunii Europene.

Numărul de pante înregistrate la EPA a crescut în total față de anul trecut, cu 4,6%, ajungând la 174.300. Cele mai multe patente au fost înregistrate de SUA; Gerrmania, Japonia, Franța și China, urmate de Elveția. 

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA