Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Criza Corona: Austria își relansează economia

2020.04.24

Guvernul austriac intenționează să relaxeze pas cu pas restricțiile impuse la jumătatea lunii martie, sectorului economic de stat și privat.

Criza Corona a afectat puternic și Austria dar economia sa intră ușor, ușor în proces de relansare. Guvernul austriac a anunțat la jumătatea lunii aprilie pașii pe care îi va întreprinde pentru a repoziționa economia pe un trend ascendent. Deschiderea printre altele a magazinelor mici începând cu data de 17.04.2020 sub reguli stricte de siguranţă este una dintre aceste măsuri. Măsuri de protecție precum purtarea măștilor în supermarketuri, în drogheri, în farmaci sau alte tipuri de magazine cu suprafețe până la 400 m2, în cadrul unităților de producție sau în mijloacele de transport în comun sau în taxi-uri sunt desigur în continuare impuse.

Dacă în continuare se va remarca scăderea mult așeptată a numărului de noi îmbolnăviri, măsurile de relaxare se vor aplica și marilor centre comerciale. La jumătatea lunii mai își vor putea relua activitatea domeniile HoReCa, unitățile de învățământ - și acestea sub condiția respectării regulilor stricte în scopul de a proteja populația de al 2-lea posibil val Corona. Este posibil totuși ca unele măsuri de restricție să fie prelungite și pe perioada verii, cum ar fi: interdicția de a organiza festivaluri sau evenimente de mare amploare. Aceste măsuri vor afecta desigur câteva ramuri din industria turismului, de altfel însă, domenii de succes.

Oricum guvernul a reacționat adoptând multe măsuri menite să sprijine financiar atât întreprinderile afectate de această criză cât și situația șomajului sau activitatea la export - care a scăzut dramatic. Astfel, în lupta cu această criză a fost inițiat un fond în valoarea de ca. 40 miliarde euro care finanțează modelele de lucru atractive ale actorilor economici. Sprijinul financiar se transpune printele altele în acordarea garanțiilor de creditare, în amânarea plății impozitelor, în menținerea locurilor de muncă, etc.

Dacă doriți să va informați mai mult asupra situației actuale din Austria vă rugăm să vă adresați Secției Comerciale a Ambasadei din România la E bucharest@advantageaustria.org

Ultima actualizare
2020.04.24
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA