Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Austria se redeschide. Revine simbolului ”roșu - alb - roșu” 

2020.05.06

Guvernul austriac a lansat un plan gradual de relaxare și ridicare a resticțiilor impuse de criza Corona Virus. 

După ce Austria a gestionat foarte riguros criza creeată prin lansarea multor măsuri de protecție, economia începe să ia avânt. Acestui shutdown care a fost adoptat în societate, în domeniul social și medical îi va urma starea de normalitate.

Drumul înapoi spre normalitate este însă unul anevoios și se parcurge diferit de la domeniu la domeniu, deoarece relansarea nu este înseamnă neapărat revenirea automată la starea inițială. Premizele sunt astfel gândite ca intreprinderie să-și poată genera singure cifre de afaceri și să revină la capacitatea de a exporta, iar turismul și Austria ca destinație, să fie revigorate.

Guvernul austriac face treptat cunoscut planurile sale: micile magazine au fost deja deschise de la jumătatea lui aprile, lor le urmează de la jumătatea lui mai marile magazine, centrele comerciale și mulți alți ofertanți de servicii. O parte din HoReCa se redeschide după 15 mai, iar restul - hoteluri, piscinele, centrele de relaxare - la sfârșitul lunii mai. În toate însă vor trebui respectate restricțiile de distanțare, iar purtarea măștii este obligatorie.

Muzeele și parcurile se vor redeschise, teatrele își vor relua reprezentațiile, iar credincioși vor putea participa din nou la slujbe. În mai se vor redeschide etapizat și școlile, iar evenimentele cu o participare de maxim 10 persoane vor putea fi organizate.

Rămâne în continuare valabil: în spațiile deschise se va păstra distanța socială de 1 metru între persoanele care nu locuiesc în același spațiu, iar masca va fi purtată obligatoriu în mijloacele de transport și la cumpărături. 

Ultima actualizare
2020.05.07
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA