Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Austrija pokreće turističke aktivnosti s toplim gostoprimstvom i sigurnosnim mjerama

2020.05.27

Vlada Republike Austrije investira dodatnih 40 milijuna eura u turistički marketing. Opsežno testiranje na koronavirus zaposlenih u poduzećima koja se bave turističkom djelatnostšću donijet će Austriji dodatne bodove kod međunarodnih gostiju.

Ljetna sezona je pred vratima i poduzeća koja obavljaju turističke djelatnosti žele s elanom započeti svoj rad. Nakon dva mjeseca tijekom kojih je turizam u Austriji bio zaustavljen zbog pandemije covid-19, ova gospodarska grana nalazi se pred svojim comeback-om. S ponovnim oživljenjem hotelijerstva od 29. svibnja i postupnim otvaranjem granica sada će se pojačati promotivne aktivnosti za godišnji odmor u Austriji. Pri tome se Austrija na međunarodnoj razini pozicionira kao zemlja sigurna za putovanja.  

Zahvaljujući angažmanu Austrijske gospodarske komore povećat će se u te svrhe budžet austrijske agencije za promicanje turizma "Österreich Werbung" za 40 milijuna eura. Novac će se uglavnom usmjeriti na komunikacijske aktivnosti. Pod geslom "Na tebe čeka jedno dobro ljeto" pozvat će se prvo gosti s bližih tržišta. Težišta su na zemljama u kojima će se ponovno otvoriti granice.

Turisti će u Austriji moći ponovno imati siguran godišnji odmor, kao i prije koronakrize. U tu svrhu će se - pored drugih mjera za prevenciju zaraze - redovito i opsežno provoditi testiranja na koronavirus među turističkim djelatnicima. Poduzeća koja će se uključiti u ovu akciju, dobit će posebnu oznaku.

Toplo gostoprimstvo i sigurnost predstavljat će ovo ljeto posebno važne faktore kako za turiste tako i za domaćine.

Posljednji put aktualizirano:
2020.05.27
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA