Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Koronakriza: „Shutdown“ je u Austriji gotov

2020.06.17

Austrija nastoji nakon oko 100 dana ponovno se vratiti u neku vrstu normalnog. Većina ograničenja je ukinuta. Granice prema susjednim država su uglavnom opet otvorene.

Zahvaljujući padu slučajeva novooboljelih od korona virusa Austrija je uspjela nakon skoro 100 dana gotovo u potpunosti ukinuti "shutdown". Početkom svibnja sustav je bio polako podignut u stanje tzv. "novog normalnog". Od tada Austrija otvara ponovno postupno svoje trgovine, turistička poduzeća, ugostiteljstvo te brojne ustanove za kulturu, sport i slobodno vrijeme. 

Virus međutim još uvijek nije pobijeđen. I dalje su prisutne maske, i dalje vrijedi pridržavanje razmaka. Nakon 100 dana korona virusa ostaje - pored negativnih posljedica za gospodarstvo - prije svega strah od drugog vala.

Što se tiče prekograničnog prometa putnika i robe vidi se prvi tračak svjetla: nakon višetjednih ograničenja zbog korone Austrija u potpunosti otvara granice prema svojim susjedima. Tko bude dolazio iz ovih zemalja više ne mora niti u karantenu niti dokazati negativan covid-test. Otvaranja od strane Njemačke, Lihtenštajna, Švicarske, Slovačke, Slovenije, Češke Republike i Mađarske doći će sukcesivno.

Na ovaj način će biti mogući prije početka ljeta ne samo putovanja na godišnji odmor nego i poslovna putovanja. Ovo je vrlo važno za turističku zemlju Austriju i za austrijska poduzeća s njihovim međunarodno umreženim isporučnim lancima u predmetne zemlje. Popuštanja su hitno potrebni vjetar u leđa za austrijsko (izvozno) gospodarstvo, a u idućim tjednima i mjesecima uslijedit će daljnja popuštanja i sa drugim zemljama.


Posljednji put aktualizirano:
2020.06.17
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA