Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Uspešan restart posle korona-krize

2020.07.10

Austrija je restartovala svoju privredu. Uprkos ograničenjima, svojstvenim svakoj zemlji ponaosob, osoblje kancelarija ADVANTAGE AUSTRIA ostaje pouzdan partner. 

Posle višenedeljne blokade u cilju suzbijanja korona-pandemije, Austrija je odlično savladala situaciju. Poštujući određene zaštitne mere, skoro svi privrednici bili su u stanju da ponovo pokrenu  svoje poslovanje. Postoje još ograničanja kada su u pitanju manifestacije, kultura i sport, ali će ona prema planu biti postepeno ukinuta. Granice prema susednim zemljama su otvorene, a proizvodna i izvozna preduzeća nastavila su svoju delatnost. Posle delimičnog ukidanja ograničenja, austrijski turizam  sada može da očekuje i inostrane goste .

U pogledu privrednih posledica, austrijska Savezna vlada se uzda u niz podsticajnih mera za privredu i zaposlene. Austrija po pitanju državne pomoći u visini od 50 milijardi evra predvodi u međunarodnom poređenju. Smisao svih paketa pomoći bio je i još uvek jeste da omogući brz oporavak privrede.  Međutim, izvozni poslovi će samo uz povišen stepen poverenja moći ponovo da napreduje, a preduslov za više poverenja je intenzivnija globalna saradnja no što je postojala. Pošteno poslovanje i partnerstvo su sada glavna gesla trgovine. 

 ADVANTAGE AUSTRIA naravno i u ovim burnim vremenima ostaje pouzdan partner. Na kraju, posle blokade za izvozno poslovanje nije samo restart neophodan , već valja i nadoknaditi štošta - zajedno sa svim inostranim poslovnim partnerima i glavnim igračima. .

zadnji puta aktualizirano:
2020.07.20
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA