Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Uspješan novi početak nakon koronakrize

2020.07.25

Austrija je ponovno pokrenula svoje gospodarstvo. Unatoč ograničenjima koja su prilagođena uvjetima u pojedinima zemljama timovi ADVANTAGE AUSTRIA (Austrijskih ureda za vanjsku trgovinu) pouzdano stoje na raspolaganju svojim partnerima.

Nakon niza tjedana lockdown-a zbog borbe s korona pandemijom Austrija je situacijom odlično upravlja. Uz pridržavanja određenih zaštitnih mjera gotovo svi poslovni subjekti su mogli ponovno pokrenuti svoje poslovanje. Što se tiče evenata u kulturi i sportu, tu postoje još  uvijek ograničenja, koja će se ukidati postupno. Granice prema susjednim državama su otvorene. Proizvodna i izvozna poduzeća opet posluju. Nakon što su i ograničenja za putovanja ublažena i austrijski turizam opet pozdravlja međunarodne goste.

Kada je riječ o borbi s gospodarskim posljedicama, Vlada Republike Austrije je donijela paket mjera potpora za poduzeća i zaposlenenost. Tako se Austrija internacionalno nalazi pri samom vrhu s državnim mjerama pomoći koje nadilaze 50 milijardi eura. Svrha paketa pomoći je bila i jest omogućiti brzi oporavak gospodarstva. Izvoz će se pokrenuti samo uz još više povjerenja, a preduvjet za ovo više povjerenja je još intenzivnija globalna suradnja nego do sada. Načela trgovine glase fer i partnerstvo. 

ADVANTAGE AUSTRIA uredi ostaju naravno i u turbulentnim vremenima pouzdan partner. Nakon lockdown-a u izvoznom poslovanju nije samo potreban novi start, nego i nadoknađivanje - zajedno sa svim međunarodnim partnerima i stakeholderima. 

Posljednji put aktualizirano:
2020.07.27
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA