Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Austrijska poljoprivreda i šumarstvo globalni su primjeri industrije budućnosti

2020.07.27

Austrijske tvrtke u ovim su sektorima svjetli primjeri održivosti, a svojom su stručnošću stekle reputaciju međunarodnih pionira.

Austrijska poljoprivredna i šumarska industrija konkurentna je, višenamjenska i sveobuhvatna. Jedinstveni poljoprivredni i planinski krajolik zemlje primarno njeguju obiteljske tvrtke, koje svojim inovativnim metodama proizvodnje pružaju stanovništvu kvalitetnu hranu, istovremeno čuvajući prirodne resurse. To je naročito važno za suočavanje s klimatskim promjenama, jer manje poljoprivredne zajednice teže promicanju održivijeg stila proizvodnje hrane i drva. Austrija je predvodnica EU s gotovo četvrtinom obradivih površina pod ekološkom proizvodnjom.

Austrija je 2019. godine zabilježila poljoprivredni izvoz veći od 12 milijardi eura, a šumarska i drvna industrija također su izrazito izvozno orijentirane. Industrijski sektori prerade drva (naročito pilane, prerada drvnih proizvoda, proizvodnja papira i celuloze) kao i proizvođači oplemenjenih proizvoda na bazi drva igraju važnu izvoznu ulogu. Fokus na visokokvalitetnim nišnim proizvodima, pouzdana sljedivost proizvoda i fokus na regionalnim proizvodima elementi su jasne strategije usmjerene na kvalitetu i poticanje daljnjeg rasta.

Kao i u ostalim sektorima, Austrija se može pohvaliti vrhunskim stručnjacima u šumarstvu i drvnoj industriji - od obuke i stručnog obrazovanja do proizvodnje strojeva, modula, alata, automatizacije, pa čak i zdravlja i sigurnosti na radu.

Oba se sektora suočavaju sa sve većim globalnim i klimatskim izazovima, a mjere za pružanje odgovarajućeg odgovora uključuju specijalizaciju i inovacije u tehnikama proizvodnje, inovativne poljoprivredne strojeve i automatizaciju, zajedno s digitalizacijom poljoprivrednih proizvodnih procesa. U sektoru šumarstva i drvne industrije diljem svijeta postoji potražnja na područjima kao što su održivo gospodarenje šumama, prerada drva u skladu s prirodom te višenamjensko šumarstvo.

Više informacija o ključnim igračima, kao i savjete te kontakte za poslovnu suradnju pronaći ćete u aktualnom izdanju naše publikacije FRESH VIEW:

FRESH VIEW on Agriculture and Forestry; NO 168  [pdf, 13,176.1kb]

Posljednji put aktualizirano:
2020.07.27
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA