Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

07.03.2013. godine u Best Western Premier Hotel Montenegro uspešno je održan još jedan skup austrijskih privrednika „Austrian Business Circle“ , ovog puta pod pokroviteljstvom i uz podršku Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica.

7. март 2013

Teme ovog skupa bile su opštine, integracije, ekonomski razvoj i investicije u Crnoj Gori.  

Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica je crnogorski ogranak Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, otvorena 10.aprila 2006. godine. Banka posluje na 10 lokacija u Podgorici, Ulcinju, Herceg Novom, Nikšiću, Baru, Kotoru, Budvi, Pljevljima i Bijelom Polju. Preko 220 zaposlenih opslužuje više od 34 000 klijenta.

Događaj je otvorio ambasador Austrije u Crnoj Gori, gospodin mr Martin Pammer. On je ocijenio da komunalna administracija u oblasti ekonomije i pružanje javnih usluga predstavljaju bitne poslovne faktore i priliku za privatna preduzeća iz Austrije i drugih članica EU, čime se omogućava otvaranje radnih mjesta i podizanje životnog standarda. „Nivo lokalne samouprave je od posebnog značaja za investicije u svim oblastima u Crnoj Gori“, kazao je Pammer.

Uvodni govor je držao gospodin Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Cetinja i predsjednik Skupštine Zajednice opština Crne Gore. On je govorio na teme koje su usko vezane za ulogu i značaj lokalnih zajednica na planu integracionih procesa, privlačenja investicija u pravcu ekonomskog jačanja cjelokupnog društva, ali i generalno o sistemu lokalne samouprave u Crnoj Gori. Naveo je i da su opštine, prepoznajući nove investicije kao ključni generator razvoja, stvarale konkurentni poslovni ambijent, kroz brojne povoljnosti i poreske olakšice investitorima.

Nakon toga je glavni izvršni direktor Hypo Alpe Adria banke Zoran Vojnović, govoreći o rezultatima bankarskog sektora u Crnoj Gori, ukazao na pitanje nekvalitetnih kredita koje je dovelo do oprezne politike odobravanja novih kredita. „U maju planiramo otvaranje nove filijale u Podgorici, čime potvrđujemo naše opredjeljenje za ovo tržište. Hypo banka je u prošloj godini bila pozitivna po lokalnim računovodstvenim standardima, uz dobit od 2,8 miliona eura, a ovu je dobro počela“, rekao je Vojnović.

Događaju je prisustvovao i predsjednik Kongresa opština i regiona u Savjetu Evrope i predsjednik parlamenta pokrajine Tirol, gospodin dr Herwig van Staa, koji će boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
  

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA