Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Gradnja za budućnost Austrija prednjači na svetskom tržištu

Element fasade © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

26. јул 2011

Održivost je ideja vodilja i u oblasti gradnje: Austrijska preduzeća iz ove privredne grane koja su istovremeno  verna tradiciji , ali i inovativna i koja otuda pružaju visok stepen stručnosti, pronaći ćete u najnovijem izdanju publikacije FRESH VIEW (raniji naziv: Austra Export) .

Pod "gradnjom za budućnost" podrazumeva  se da je proces projektovanja do realizacije građevinskih projekata dobro promišljen i ovenčan održivošću. Pri tome je jednako važno očuvanje resursa sirovina i energije koliko i cilj da se smanji količina otpada i štetnih materija. 

Drvo , recimo, kao obnovljiva sirovina, dožilevo je u gradnji renesansu, te se usled svog širokog spektra osobina koristi u modernim i funkcionalnim građevinama. Kako bi razvili nove tehnologije u gradnji kao i inovativne materijale, mnoga preduzeća bave se intenzivno istraživanjem. Upravo su mnogo malih i srednjih preduzeća pravovremeno otkrila tu neophodnost i crpe te šanse. Stim je i usko povezano pitanje ekologije i korišćenje obnovljivih izvora energije za grejanje, toplu vodu, ventilaciju i hlađenje.

I u oblasti sanacije i renoviranja izrazito je tražena ekspertiza austrijskih stručnjaka, takođe i kod izazovnih projekata gradnje kao što su čelične konstrukcije, tuneli ili gradnja na planinama. Upravo zahvaljujući ovoj šarenolikosti različitih oblasti Austrija se poslednjih 20 godina  razvila u eksperta za održive tehnologije za izgradnju zgrada.

Opširne informacije o navedenim težištima, o austrijskoj privredi gradnje, o ponuđačima i njihovim proizvodima sadržane su u najnovijem izdanju FRESH VIEW (bivša publikcaija Austria Export).

Brošura FRESH VIEW Gradnja za budućnost, br. 145/2011

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA