Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

počinje Energy Globe „Best Practice Action Week“
5. Juni 2012.

29. мај 2012

Ispostave Privredne komore Austrije  nedavno su  širom sveta izvršile dodelu nagrade Energy Globe u dotičnim zemljama. 5. juna 2012. godine su kao uvod za "Action Week" na portalu Energy Globe Award prezentovani pobednici i nijhovi projekti .

Rešavanje energetskog pitanja je jedno od najvećih izazova budućnosti. Iz tog razloga je Organizacija ujedinjenih nacija za 2012 . godinu odabrala temu „Sustainable Energy for All“ i pozvala Energy Globe na zajedničku globalnu akciju. 5. juna 2012. godine, kada je Svetski dan zaštite životne sredine, Energy Globe u saradnji sa Programom Ujedninjenih nacija za životnu sredinu -UNEP, Organizacijom Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj – UNIDO i -
Organizacijom za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija - UNESCO otvara „Best Practice Action Week“. Na portalu  Energy Globe Award postavljeni su održivi projekti pobednika priznanja Energy Globe iz 151 zemalja..
„ Na svetu jedinstvena akcija, na kojoj se upoznajemo sa odličnim ekološkim rešenjima i na taj način svakome omogućujemo da pronađe svoj model za uštedu energije.“, naveo je osnivač Energy Globe-a Volfgang Nojman ( Wolfgang Neumann ).

Ispostave Privredne komore Austrije već su dodelile ove nagrade nacionalnim pobednicima u dotičnim zemljama.

Kristof Lajtl (Christoph Leitl ), predsednik Privredne komore Austrije, smatra da je odgovorno ophođenje sa prirodnim resursima jedno od najvažnijih doprinosa austrijske privrede kada se radi o održivom i na budućnost usredsređenom razvoju. U središtu je saradnja radi očuvanja životne sredine „ Za austrijska preduzeća je odgovornost u međuvremenu centralni element u poslovanju – a samim ti i važan faktor tržišne konkurencije na polju spoljne trgovine. Istovremeno, svima je upućen zahtev da još više udruže svoje snage i primene je u korist održivog razvoja ekologije“ kaže Leitl.

Nagrada Energy Globe Award je danas globalno najznačajnije priznanje u oblasti očuvanja životne sredine. Nagrađuju se projekti koji sežu od visoke tehnike do jednostavnih, ali efikasnih ideja i koja daju odgovor na ekološka pitanja kao što su energetska efikasnost, primena održivih izvora energije ili odgovorno korišćenje resursa.

Energy Globe Banner © Energy Globe Foundation

© Energy Globe Foundation

Srodni linkovi

 
Energy Globe Award 2012
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA