Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

8. Konferencija EVropskih Regiona i gradova (KERS):
23. i 24. Septembar 2012, Grafenegg, Austrija

12. јун 2012

Institut regiona Evrope (Institut der Regionen Europas - IRE) poziva na 8. Konferenciju evropskih regiona i gradova u Grafeneg. U središtu manifestacije je ovog puta Evropska godina aktivnog starenja,  solidarnost između generacija kao i smanjenje regionalnih razlika.

 8. Konferencija evropskih regiona i gradova održava se 23. i 24. septembra u Grafenegu (Grafenegg) u austrijskoj pokrajini Donja Austrija. Manifestacija se organizuje u znaku Evropske godine aktivnog starenja i solidarnosti između generacija. Forum eksperata 23. septembra baviće se pitanjem kako bi ove teme mogle uspešno da se realizuju na lokalnom i regionalnom nivou . Cilj je da  "Best Practice - primeri " iz čitave Evrope političkim odlučiocima daju odgovarajuće  podsticaje.

U nastavku,  posebna  radna grupa raspravljaće o temi "Ekonomično trošenje sredstava u  zdravstvu i uprava bolničkih ustanova na regionalnom i lokalnom nivou " : Predstavnici javnih i privatnih ustanova izlagaće svoja iskustva, koja će nezavisni savetnici dopuniti svojim procenama. 

24. septembra 2012. imanentni odlučioci iz čitave Evrope predlagaće rešenja za smanjenje regionalnih razlika. Osim toga, biće održane tri diskusije o najvažnijim privrednim oblastima za regione i gradove sa sledećim težištima:

  • Financial Strategies for Location Development
  • New Perspectives and Strategies for Decentralized Energy Supply
  • Challenges in Transport Infrastructure for Regional Tourism


Uspešna preduzeća predstaviće svoje koncepte, a stručni političari i eksperti pružaće im podršku na osnovu svojih procena i iskustva .

Učešće je za predstavnike gradova i regiona kao i za studente besplatno. 
Preduzeća plaćaju EUR 350,-  Institut regiona Evrope  Institut der Regionen Europas (IRE) očekuje 250 gostiju.

Svoju prijavu za učešće uputite gospođi Samri Rahmanović:
T +43 662 843 288 5010
E samra.rahmanovic@institut-ire.eu

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA