Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Promo-film „Obuka pripravnika u Austriji – dualni sistem“

23. септембар 2013

Unutar Evropske unije Austrija ima jednu od najnižih kvota nezaposlenosti mladih ljudi. Jedan od razloga za to je i dualno obrazovanje, koje u Austriji ima dugu tradiciju.

Dualno obrazovanje u strukovnim školama povezuje teoretsku nastavu i praktičnu obuku direktno u preduzećima. Pripravnici se obrazuju i obučavaju bez obzira na veličinu preduzeća u različitim branšama – od male zanatske radnje do velikih međunarodnih preduzeća.

Sve više zemalja svoju obrazovnu strategiju usklađuje sa ovim austrijskim modelom. Ovaj filmski prilog u informativnoj i kratkoj formi daje pregled informacija o obuci pripravnika u Austriji: jednog kompletnog i eficijentnog sistema za čije sprovođenje su jednako zaslužni Ministarstvo privrede, Ministarstvo obrazovanja, preduzeća, Privredna komora i ostali socijalni partneri koliko i strukovne škole. 

U filmu niz osoba, svako iz svoje perspektive, objašnjava strukturu i posebnosti strukovnog obrazovanja. Taj spektar se proteže od nadležnog ministra preko predsednika Privredne komore Austrije i stručnjaka za obrazovanje, pa sve do mentora za obuku u preduzećima i pripravnika.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA