Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

FEstival "Pesma EurovizijE" kao zelena manifestacija

19. март 2015

Festival Eurovizija biće prvi put u svojoj 60-godišnoj istoriji održana kao "zelena manifestacija"

U maju 2015. u Beču biće održan festival  Eurovision Song Contest (ESC) . Pesma Evrovizije biće prvi put dosledno realizovana prema priznatim standardima ekologije  i sprovedena kao "zelena manifestacija" .

Cilj je da ovaj festival ostavi što manje tragova u vidu emisije CO2 i to štedeći maksimalno energetske resurse.  Napajanje strujom vršiće se u potpunosti na ekološki način iz javne mreže, a ulaznica za Pesmu Evorovizije biće istovremeno i karta za javni prevoz u Beču. Po pitanju keteringa regionalna i organska hrana zauzeće centralno mesto. Takođe važan kriterij biće prevencija nastajanja otpada, te će se napici  točiti isključivo u čaše za višekratnu namenu, a za piće biće obezbeđen i besplatan pristup vode iz česme.  Iznad svega,  festival Eurovizije biće realizovan pod geslom "Gradimo mostove" na svim nivoima.

Organizacija ovog festivala po načelima  "zelene manifestacije" biće jasna poruka. Po realizaciji ovog događaja biće objavljena opširna dokumentacija u vidu izveštaja o održivosti kako bi se postavili standardi za buduće festivale Evrovizije i druge vele-manifestacije.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA