Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Nagrađeni najbolji izvoznici 2015: Austrian Airlines AG

11. август 2015

Od 1994. Privredna komora Austrije i Savezno ministarstvo za nauku, istraživanje i privredu dodeljuje najboljim izvoznicima Austrije za svoje uspehe na međunarodnim tržištima priznanje "Exportpreis". U kategoriji "Transport i logistika" priznanje je uručeno preduzeću Austrian Airlines AG.

U martu 1958. godine  Austrian Airlines  letom na relaciji Beč - London započinje svoj redovni linijski avio-saobraćaj. Danas njihova avio mreža obuhvata globalno 130 destinacija, od toga se čak 40 nalaze u Centralnoj i Istočoj Evropi. Matični aerodrom Beč je na osnovu svog geografskog položaja u srcu Evrope idealno središte između Istoka i Zapada.

Ova najveća avio-kompanija Austrije zapošljava preko 6.000 radnika, njena flota se sastoji od 70 aviona, a 2014. dostigla je promet od 2,1 milijarde evra. Sa 11,2 miliona putnika i oko 68.000 t  tovara i poštanskih pošiljki godišnje Austrian Airlines merodavno doprinosi austrijskoj izvoznoj privredi. Skoro 50% ukupne vrednosti izvozne robe Austrije napušta zemlju vazdušnim putem. 

Austrian Airlines je deo Lufthanse, koja je najveća vazduhoplovna grupacija Evrope kao i članica Star Alliance, prvog globalnog saveza međunarodnih avio-kompanija. 

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA