Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Inovativne zgrade iz Austrije

8. септембар 2015

Austrijska preduzeća mogu da se pohvale dugom tradicijom i odličnim pozivom kada je u pitanju projektovanje, subvencionisanje i realizacija inovativnih i održivih građevinskih projekata.

Proteklih 20 godina građevinska delatnost se radikalno promenila. U današnje vreme pasivne kuće, zgrade sa nultom potrošnjom energije ili plus-energetske zgrade sve više dobijaju na značaju kod ponuđača kao i kod nalogodavaca. Gradnja se podvrgava procesu transformacije - od energije i tehnike ka čoveku i njegovoj okolini. Sada se ceni ekološki odgovorna gradnja gde se vodi računa o svim relevantnim aspektima. Ideja vodilja je spoznaja da ekonomija, ekologija i društvo čine međusobno prožimajući sistem.

Primenom novih tehnologija ostvaruje se ogroman potencijal za uštedu, a privreda Austrije u tom pogleda štošta ima da ponudi.  Održiva gradnja nudi čitav spektar, koja podrazumeva pored posebnog projektovanja, pažljivog odabira materijala kao i stručne realizacije  projekta i propisnu primenu odabranih proizvoda. Austrijska preduzeća su vodeća u tim oblastima,  raspolažu dugom tradicijom i na odličnom su glasu .

Rezultat toga su inovativni i održivi arhitektonski projekti, od kojih su svake godine 50 predstavljeni u posebnoj brošuri. Brošura dokazuje da je vrhunska arhitektura bila obligatorni kriterij pri izradi ovog preseka:  

50 inovativnih zgrada iz Austrije 2015 [pdf, 7,868.0kb]

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA