Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

AUSTRIJA - Međunarodno središte novoosnovanih preduzeća

21. децембар 2015

Austrija raspolaže dinamičnom i inovativnom "Start-up"- scenom koja je sa prosečnom starošću od 32,2 godine na globalnom nivou jedna od najmlađih, te privlači međunarodnu pažnju. Forbes magazine je Austriju još 2014. godine nazvao središtem "Start-up"-ova u Evropi.

Udeo "start-up"-preduzeća  u prosečno 110 preduzeća, koliko se u Austriji dnevno osnivaju, u stalnom je porastu. 73% su novoosnovana preduzeća.

Visoko kvalifikovani mladi preduzetnici usredsređuju se na evropsko i na svetsko tržište. U najuspešnija novoosnovana autrijska preduzeća spadaju runtastic - što je jedna od standardnih aplikacija za Apple Watch, zatim shpock   - aplikacija koja omogućava direktnu kupoprodaju među preko 10 miliona korisnika, kao i Fastlane - projekat koji je nedavno kupio Twitter. 

Pioneers Festival – vodeća manifestacija ove scene, sa mestom održavanja u bečkoj tvrđavi "Wiener Hofburg", svake godine okupi 1.600 novoosnovanih preduzeća iz 90 zemalja  i 400 međunarodnih investitora. 

Visok kvalitet života u Austriji, odlično strukturisane subvencije kao i dinamičan razvoj "start-up" zajednice privlače mlade preduzetnike iz čitavog sveta. 

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA