Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Održana prva konferencija AUSTRIA CONNECT u Zagrebu

Mapa sveta sa ispostavama Privredne komore Austrije
19. мај 2016

18. i 19. aprila 2016. održana je u Zagrebu konferencija AUSTRIA CONNECT - prvi i najveći skup austrijskih preduzeća koja su aktivna na tržištima Balkana.

Konferencija je održana u organizaciji Kancelarije za spoljnu trgovinu Austrije - Advantage Austria Zagreb uz pomoć svojih sestrinskih kancelarija u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbij, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu i Albaniji, a na temu „Business subsidies & financing in SEE“

Preko 200 predstavnika austrijskih preduzeća iz navedenih država kao i iz Austrije imali su prilike da učestvuju u radionicama o subvencijama koje su na raspolaganju u dotičnim državama. Od predavača o subvencijama uzeli su učešće predstavnici finansijskih institucija kao što je nemački KfW, Evropska investiciona banka, Evropska banka za rekonstrukciju i drugi.

Trgovinski savetnik Kancelarije za spoljnu trgovinu, g. Roman Rauch istakao je da je konferencija AUSTRIA CONNECT najveći skup austrijskih privrednika u Jugositočnoj Evropi, a da je manifestacija bila na svestranu korist. Preduzeća su imala prilike da razmene informacije, saznaju kako lakše da dođu do subvencija, a zemlje Jugosistočne Evrope postaju atraktivnije za investitore.

Sledeće godine biće održana konferencija Austria Connect sa jednako atraktivnom temom.

U nastavku možete da preuzmete prezentacije govornika panela za:

Panel Srbija-  Arne Gooss, direktor kancelarije KfW 
Panel Crna Gora - Biserka Dragičević, sekretar Sekretariata za razvojne projekte Crne Gore OVDE [pdf, 3,647.3kb]


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA