Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Michael Otter novi načelnik ADVANTAGE AUSTRIA

14. септембар 2017

ADVANTAGE AUSTRIA  je agencija za internacionalizaciju i inovacije austrijke privrede po celom svetu.

Od 1. septembra 2017. g. Mihael Oter (Michael Otter) postavljen je za novog načelnika ADVANTAGE AUSTRIA i time nasledio g. Valtera Korena (Walter Koren), koji je Spoljnotrgovinsku organizaciju Privredne komore Austrije vodio punih 15 godina i koji će sada zauzeti poziciju trgovinskog savetnika u Los Anđelesu.

„Spoljnotrgovinska organizacija Privredne komore Austrije (WKÖ) je produžena ruka austrijske privrede u inostranstvu. Mi svojim uslugama austrijskim preduzećima pružamo podršku kada čine prve korake preko granice, kada traže poslovne partnere, razvijaju projekte, pa i kada se suočavaju sa  pravnim problemima.Ja lično sam već 20 godina austrijskim preduzećim na usluzi  i pratim ih pri njihovim poslovinim aktivnostima u inostranstvu. Stati na čelo celokupne organizacije ADVANTAGE AUSTRIA je za mene izazov kome se posebno radujem", kaže Otter.

Po sticanju diplome  trgovinskih nauka na Univerzitetu za ekonomiju u Beču g. Otera je profesionalni put najpre naveo na konsultantsko preduzeće HSO Business System u Holandiji, a 1998. godine u ADVANTAGE AUSTRIA. Pošto je absolvirao poziciju  trgovinskog savetnika u Abu Dabiju, Njujorku, Seulu i Tokiju, do sada je kao zamenik načelnika doprineo izgradnji nove "agencija za inovacije" pri ADVANTAGE AUSTRIA.

ADVANTAGE AUSTRIA, sa mrežom od oko 110 ispostava u više od 70 zemalja širom sveta, nudi austrijskim preduzećima i njihovim međunarodnim poslovnim partnerima širok spektar usluga. Ukupno oko 800 zaposlenih pružaju austrijskim preduzećima poslovnu podršku u pronalaženju pogodnog dobljavača  i poslovnog partnera u Austriji.


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA