Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrija je uz Crnu Goru i u politici i u ekonomiji

Flagge Montenegro
6. јул 2012

TIVAT – Austrija je bila i biće uz Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, poručio je, tokom jučerašnjeg kratkotrajnog boravka u Tivtu, vicekancelar i ministar vanjskih poslova Austrije Mihael Špindeleger.
  

Visokog austrijskog gosta dočekao je u marini Porto Montengro predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić, a nakon njihovog kraćeg razgovora sastali su se sa dvadesetak privrednika iz Austrije i naše zemlje.
- Iskustva austrijskih investitora u Crnoj Gori, ne samo iz sfere bankarstva, osiguranja, energetike i građevinarstva, su veoma povoljna i podstrek su za još plodotvorniju saradnju – kazao je premijer Lukšić, na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom diplomatije Austrije.
Zahvaljujući vicekancelaru Špindelegeru na podršci koju je njegova zemlja davala Crnoj Gori na putu ka EU, premijer Lukšić je naglasio da početak pregovora sa Evropskom unijom donosi još veću političku stabilnost Crne Gore i regiona, ali i otvara dalji ekonomski razvitak zemlje.
Izražavajući zadovoljstvo što je Crna Gora počela pristupne pregovore, austrijski šef diplomatije naglasio je da je njegova zemlja „bila uz Crnu Goru i do nedavnog, odlučujućeg koraka ka EU, ali da će biti uz nas i do zvaničnog prijema u EU“.
Jučerašnji sastanak sa našim premijerom i privrednicima bio je, po ocjeni vicekancelara Austrije, „dobar doprinos ekonomskoj saradnji i investicijama“.
- Ova godina je godina optimizma u kojoj su se, mimo pristupnih pregovora, desile i neke lijepe stvari poput pronalaženja pravog puta za nikšićku Željezaru i odličnog početka turističke sezone – kazao je premijer Lukšić.

Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/07/06/austrija-je-uz-crnu-goru-i-u-politici-i-u-ekonomiji/Objavljeno: pet, 06. jul, 2012.
 

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA