Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Erste banka pokrenula dječiju štednju

22. август 2012

Erste banka je uvela novi proizvod, Medo Štedo dječiju aktivnu štednju, namijenjenu onima koji žele da pod atraktivnim uslovima postupno štede za budućnost svojih najdražih mališana  

Erste banka je uvela novi proizvod, Medo Štedo dječiju aktivnu štednju, namijenjenu onima koji žele da pod atraktivnim uslovima postupno štede za budućnost svojih najdražih mališana. Medo Štedo dječija štednja omogućava višekratne uplate na štedni račun, a iznos i dinamiku biraju uplatioci - djeca, odnosno njihovi roditelji, bake, djedovi i druge osobe koje žele štedjeti za svoje mališane i naučiti ih kvalitetnom upravljanju finansijama još od malih nogu. Erste banka je obezbijedila stimulativne kamatne stope na Medo Štedo dječju štednju. Dodatno, na kamatu se obračunava premija i do 40 odsto.
- Medo Štedo dječja štednja namijenjena je državljanima Crne Gore, djeci i mladima uzrasta do 18 godina. Štednju ugovaraju roditelji/staratelji, vodi se na ime djeteta, a uplaćivati mogu i bake, djedovi, tetke i sve osobe koje žele uložiti u sigurnu budućnost djeteta. Štedni ulog se može voditi u eurima i američkim dolarima (USD), saopšteno je Portalu Analitika iz Erste banke.
Osnovne karakteristike Medo Štedo dječije štednje:


• Minimalan početni ulog je 20 eura (ili 20 USD), a svaki naredni je prema želji klijenta
• Dinamika dodatnih uplata zavisi od želje i mogućnosti klijenta
• Kamatne stope iznose do 5,2 odsto na godišnjem nivou, dodatna premija na kamatu i do 40 odsto
Za otvaranje Medo Štedo dječje štednje potrebno je priložiti: Izvod iz matične knjige rođenih za dijete ili identifikacioni dokument ukoliko ga dijete ima kao Identifikacioni dokument roditelja/staratelja. Ukoliko staratelj otvara štednju potrebno je dostaviti potvrdu od nadležne ustanove da je zakonski zastupnik djeteta.
 Tekst preuzet sa http://www.portalanalitika.me/ekonomija/vijesti/71188-erste-banka-pokrenula-djeiju-tednju.html

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA