Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Saopštenje: Održana druga runda pregovora radi zaključivanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Republike Austrije

21. септембар 2012

U periodu od 17. do 19. septembra 2012. godine, u Podgorici je održana druga runda pregovora između delegacija Crne Gore i Republike Austrije, u vezi sa zaključivanjem Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu. Crnogorsku delegaciju predvodio je Mitar Bajčeta, samostalni savjetnik u Ministarstvu finansija, a delegaciju Republike Austrije Judith Herdin-Winter, zamjenik šefa Odjeljenja za međunarodne poreze u Saveznom Ministarstvu finansija.

U toku pregovora, postignuta je saglasnost o pitanjima koja su ostala otvorena nakon prve runde pregovora i usaglašen nacrt ugovora, na koji vlade država ugovornica treba da daju pozitivno mišljenje, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora.

Obje delegacije su iskazale očekivanje da će uskoro doći do potpisivanja ugovora, čime bi se obezbijedilo eliminisanje dvostrukog oporezivanja dohotka rezidenata obje države ugovornice, uklanjanje poreskih prepreka za strana ulaganja, primjenjivanje načela jednakog poreskog tretmana fizičkih i pravnih lica država ugovornica, unapređenje naučne, kulturne i sportske saradnje, kao i političkih odnosa država ugovornica.

Objavljeno: 21.09.2012
PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Preuzeto sa: http://www.mf.gov.me
  

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA