Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Susret sa predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE Hervigom van Sta

7. март 2013

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se sa predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti u Savjetu Evrope, potpredsjednikom Komiteta regiona Evropske unije i predsjednikom Skupštine Pokrajine Tirol Hervingom van Sta, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.  

Tokom sastanka , gradonačelnik Bogdanović predstavio je gostu iz Republike Austrije najznačajnije aktivnosti Prijestonice Cetinje.

Više riječi bilo je i o posebnom položaju Prijestonice Cetinje u sistemu lokalne samouprave, ali i o kulturnom i istorijskom značaju Cetinja.

Gospodin Van Sta iskazao je interesovanje i za rad Zajednice opština Crne Gore – asocijaciji u kojoj gradonačelnik Bogdanović obavlja funkciju predsjednika Skupštine. Tim povodom, naglašeno je kako Zajednica opština Crne Gore ima izuzetnu saradnju sa Savjetom Evrope i drugim međunarodnim institucijama, te o djelovanju Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS).

Na sastanku, gospodin Van Šta predstavio je i inicijativu Komiteta regiona Evropske unije, shodno kojoj bi Crna Gora i Hrvatska, u vremenski bliskom okviru, postale članice Evropske grupacije za teritorijalnu saradnju - tijelu EU zaduženom za podsticanje međunarodne saradnje.
http://www.cetinje.me

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA