Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Ekološka tehnika i korišćenje obnovljivih energija u Austriji Izašla nova publikacija i spisak preduzeća "Austria Export"

Umwelttechnik und erneuerbare Energie, Austria Export Nr 138 © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

17.12.2009

Austrijska preduzeća iz oblasti ekološke tehnike na svetskom tržištu su najtraženiji proizvođači. Ekološka tehnika i korišćenje izvora obnovljive energije u Austriji odavno više nisu nepoznanica. Udeo obnovljive energije zauzima već četvrtinu, te Austrija  i na tom polju prednjači u Evropi.

U doba klimatskih promena i sve većeg nedostatka sirovina razumljiv je nagli porast potraživanja za obnovljivim tehnologijama. Na svetskom tržištu "zelena tehnologija" sada već ostvaruje obim od 1,4 biliona evra, što premašuje i mašinogradnju. 

Udeo obnovljive energije u Austriji iznosi  23,4%, čime se Austrije uvrstila na četirto mesto na tom polju na evropskom tržištu. U pogledu broja energetski efikasnih zgrada po glavi stanovnika Austrija prednjači  i na svetskom tržištu.  375 preduzeća u Austriji posvećena su isključivo toj delatnosti, a svojim udelom u bruto socijalnom proizvodu, lansirali su Austriju po pitanju ekoloških investicija na 2. mesto na svetskom nivou.

Ekološka zaštita i privredni rast za ekološku branšu nisu nipošto kontrodiktorni pojmovi. Štaviše, povezivanje ekologije i ekonomije krije poslovni potencijal koji su austrijska preduzeća brzo otkrila i iskoristila.

Bliže informacije o Austriji i preduzećima iz oblasti "Ekološka tehnika i obnovljiva energija" možete pronaći u najnovijoj publikaciji "Austria Export" :

Ekološka tehnika i obnovljiva energija

 

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA