Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Kompanija Kronospan otvorila novu fabriku u Lapovu
do sada uloženo 80 miliona evra od planiranih 320 miliona

Stopalo na parketu © photocase.com/Sisk4

© photocase.com/Sisk4

11.06.2010

U Lapovu je u petak, 11. juni 2010. godine,  otvorena fabrika pločastog materijala od drveta kompanije "Kronospan" za koju je ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao da predstavlja drugu po veličini "grinfild" investiciju u Srbiji.

- "Kronospan" je stub buduće industrije nameštaja u Srbiji, a nadam se da će uspeti da dovede italijanske proizvođače nameštaja - kazao je Dinkić.

On je dodao da je Vlada Srbije na sednici donela uredbu kojom se ozbiljnim investitorima omogućava refinansiranje troškova infrastrukturne izgradnje, tako da će "Kronospan" moći da izgradi prilaz fabrici koji još nije završen.
Generalni direktor "Kronospana" u Srbiji Petr Nikl izjavio je da fabrika koristi 80% domaćih resursa i da polovinu prihoda ostvaruje izvozom.
- Trenutno proizvodimo 1.000 metara kubnih iverice dnevno a za naš plasman zaslužna je dobra reputacija jer smo vodeći koncern drvne industrije prisutan u 18 zemalja - naglasio je Nikl.
Koncern "Kronospan" osnovao je "Kronospan Srbija" 2007. godine a probna proizvodnja počela je u avgustu prošle godine.
Trenutno zapošljava 160 radnika, a u narednom periodu trebalo bi da bude zaposleno još oko 150.
U "Kronospan" u Srbiji do sada je uloženo 80 miliona evra, što predstavlja četvrtinu ukupne planirane investicije u Lapovu.
Predsednik opštine Lapovo Dragan Zlatković rekao je da je "Kronospan" podsticajna snaga koja će dovesti i ostale  proizvođače, dodajući da Lapovo ima da ponudi 1.500 hektara zemljišta u geostrateškoj zoni uz Koridor 10.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA