Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrijsko preduzeće Rauch otvara novu liniju za proizvodnju sokova Ukupna investicija od 2007. godine dostigla 20 miliona evra

Logo Rauch ©Rauch
19.04.2010

Ministar trgovine i usluga Republike Srbije, Slobodan Milosavljević, je 19.04.2010. godine u fabrici austrijske kompanije “Rauch“ u Koceljevu pustio u pogon novu liniju za proizvodnju sokova čiji je kapacitet 12.000 litara na sat.

Slobodan Milosavljević je naglasio da je zelja Vlade Srbije da se što više domaćih proizvoda prerađuje i pakuje u Srbiji kao finalni proizvod. Do sada su vise od 300 austrijskih kompanija u Srbiju investirale preko 2 milijarde evra. "Mislim da je pomenuta investicija, koja generalno podiže vrednost fabrike u Koceljevu, i signal da se privreda oporavlja", ocenio je trgovinski savetnik Austrijske ambasade Andreas Hajdentaler.

Kompanija Rauch je od 2007. godine u fabriku sokova u Srbiju uložila oko 20 miliona evra. Prošle godine u Koceljevu je proizvedeno oko 35 miliona litara soka, od čega je polovina izvežena na tržišta okolnih zemalja.

Srodni linkovi

 
Rauch Serbia, Koceljeva
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA