Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Porr Werner & Weber kupio fabriku vijaka VIS, Svilajnac Planirana proizvodnja pragova za železnicu

pruge © photocase.com/Imken

© photocase.com/Imken

10.07.2011

Austrijska kompanija "Por Verner i Veber" (Porr Werner & Weber") kupila je Fabriku vijčanih elemenata VIS u Svilajncu, u kojoj namerava da proizvodi pragove za železnicu, izjavio je zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović, kako prenosi Tanjug.

Prethodni vlasnik VIS-a je ovo preduzeće kupio iz stečajne mase, međutim, sticajem okolnosti fabrika više nije krenula u proizvodnju.

Fabrika VIS je krajem sedamdesetih godina izrasla iz Mašinske radionice za popravku poljoprivrednih mašina "Univerzal". Krajem osamdesetih godina zapošljavala je 420 radnika i proizvodila 3.000 tona vijčanih elemenata za automobilsku, traktorsku i kamionsku industriju, za široku potrošnju, za mostogradnju.
Njeni najveći kupci u Srbiji bili su "Zastava" Kragujevac, IMT Beograd, "14. oktobar" Kruševac, "Goša" Smederevska Palanka, "21. maj", a Egipat najveći kupac u inostranstvu.

Preduzeće Porr Werner & Weber aktivno je prisutno na srpskom tržištu. Logotip preduzeća Porr uživa u pogledu sa najviše tačke Beograda - sa pilara novog savskog mosta preko Ade, koji je sigurno najpoznatiji projekat ovog građevinskog preduzeća. Udruživanjem sa austirjskom preduzećem da proizvodnju opreme za zbrinjavanje otpada - Werner & Weber i  Porr ovo preduzeće jedno je od uspešnih preduzeća za otklanjaje otpada i izgradnju deponija u u Leskovcu i Jagodini.

Srodni linkovi

 
Porr
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA