Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrijski Strabag završio u roku drugu fazu rekonstrukcije mosta Gazela

Radnik na visini © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

19.11.2011

Posle 16 meseci rekonstrucije od strane austrijskog izvođača Strabag u roku su otvorene sve trake na Beogradskom  mostu "Gazela" .

Ovo je prva rekonstrukcija ovog mosta koji je izgrađen pre 40 godina a projektovan za frekvenciju saobraćaja od 65.000 vozila dnevno . Posle "podmlađivanja" predviđeno je da će još najmanje 40 godina izdržati prelazak vozila koji u međuvremenu koristi približno 160.000 vozila dnevno.

Pripremni radovi na obnovi Gazele su počeli 15. marta 2010, a prvi gradjevinski radovi na konstrukciji mosta 1. jula prošle godine. Treća, završna faza rekonstrucije planirana je tokom zime do maja 2012, ali ne bi trebalo da utiče ne saobraćaj.

Rekonstrukcijom je obuhvaćen i novi sistem hidroizolacije, s obzirom na to da je najviše voda doprinela propadanju mosta. Celokupni radovi ugovoreni su 2010. za 58 miliona evra.

STRABAG SE je u Evropi jedna od vodećih građevinskih preduzeća sa 75.000 zaposlenih. Preko svojih sedišta u Austriji i Nemačkoj Strabag je zastupljen podružnicama u svim državama Isočne i Jugo-istočne Evrope, u nekim zemljama Zapadne Evrope kao i na arapskom poluostruvu. Aktivnosti preduzeća Strabag obuhvataju čitav spektar građevinskih delatnosti ( gradnja, inžinjerstvo ,gradnja tunela i sl. )

Bliže informacije možete pronaći na portalu STRABAG
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA