Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Swarovski potpisao sporazum sa Srbijom Otvaranje fabrike u Subotici sa 600 radnih mesta

Swarovski © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

18.11.2011

Austrijsko preduzeće Swarovski posle godinu ispitivanja balkanskih država, odlučilo se uz podršku Ambasade Austrije napokon za Srbiju i 18.11.2011 potpisalo sa Vladom Republike Srbije Sporazum o razumevanju da će u Subotici podići fabriku.

Srbija je na početku razmatranja nove lokacije za fabriku bila jedna od država na kraju spiska, međutim, posvećenim pristupom  Agencije za strana ulaganja Srbije  (SIEPA) kao i profesionalnom prezentacijom srpskih gradova  u uskoj saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije, investitor je prepoznao Suboticu kao optimalno mesto za ulaganje.
 
Ovim korakom Swarovski proširuje svoju priozvodnu mrežu i planira da investira  u prvoj fazi 15 miliona evra u fabriku u Subotici i da zaposli više stotina ljudi.

Swarovski se bavi proizvodnjom ukrasnih kristala za nakit , koji  od skoro pronalaze svoju primenu i u oblasti rasvete i arhitekture. Radovi bi trebalo da budu započeti početkom 2013., a fabrika bi trebalo da proradi  2014. godine.

Swarovski  širom sveta zapošljava preko 23.000 radnika u 120 podružnica. Godišnji obrt 2010. godine dostigao je 2,06 milijarde evra.

Srodni linkovi

 
www.swarovski.at
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA