Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Henkel ulaže 7,5 miliona evra u srbiju

06.11.2012

Henkel ove godine slavi 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Dosadašnji obim ulaganja od 130 miliona evra, koliko je do sada uloženo u kupovinu Merime i podizanje fabrike u Inđiji, uskoro će se povećati za 7,5 miliona evra.

Kompanija Henkel proslavila 02. oktobra 2012 prvih deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji svečanom proslavom u Skupštini grada Beograda.

"Henkel" je 2002. kupio "Merimu" sa vizijom da kompanija postane centar za snabdevanje 55 miliona potrošača u regionu. Za ovih deset godina, "Henkel" je u fabrike u Srbiji uložio 130 mil EUR, ukupna proizvodnja je 2011. godine dostigla 171.000 tona, a 40% proizvoda je plasirano u 15 evropskih zemalja. U kompaniji "Henkel Srbija" planiraju povećanje izvoza i nova izvozna tržišta, najavljuju dve nove linije u kruševačkoj fabrici i razmatraju investiciju u još jednu fabriku u Inđiji.

Henkel Srbija" je 1. novembra u Kruševcu pustila u rad novu proizvodnu linija u koju je uloženo preko 2 mil EUR. Reč je o proizvodnoj liniji brenda "Bref". Georg Grassl, predsednik kompanije "Henkel Srbija" je rekao da nova linija ima strateški značaj za fabriku u Kruševcu.

Ukupno je planirana  investicija od 7,5 mil EUR u dva nova projekta u Kruševcu, gde će se zaposliti najmanje 30 novih radnika. Prva investicija je u novu proizvodnu liniju "brefa", a završetak drugog projekta planiran je do marta ili aprila 2013. godine.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA