Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Swarovski potpisao sporazum sa suboticom

20.03.2012

Beograd, 20.03.2012. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić, i član menadžmenta Swarovski, gospodin Markus Langes-Swarovski, su u utorak, 20.03.2012. godine, potpisali Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini u Subotici radi izgradnje novog proizvodnog pogona u Subotici od strane preduzeća Swarovski. Potpisivanje usledilo je u okviru svečanog skupa u prisustvu predsednika Republike Srbije, gospodina Borisa Tadića, ministra za privredu i regionalni razvoj, gospodina Nebojše Ćirića kao i ministra za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje, gospodina Olivera Dulića.

„Lokacija Subotica obezbeđuje nam odlično logističko umrežavanje sa našim matičnim preduzećem u Vatensu“, rekao je Markus Langes-Swarovski. „Srpske ustanove su nam na visoko profesionalni način i sa velikim stepenom angažovanosti pružali podršku pri donošenju odluke o investiranju u Srbiju. Partnerstvo, koje smo poslednjih meseci izgradili, solidna je osnova za dugoročnu delatnost“.

Sa investicijom od okruglo 15 miliona evra Swarovski će u Subotici načiniti još jedan korak u okviru izgradnje globalne proizvodne mreže, koja je najavljena još 2010. godine. Pri tome se prve aktivnosti u Srbiji mogu očekivati najranije 2013. godine.

U okviru globalne proizvodne mreže, Vatens ostaje najvažnija lokacija odakle se vrše uprava i kontrola proizvodnih pogona i isporuke. „Kako bismo u buduće sprečili posledice, kao što ih je bilo 2009. godine u Vatensu (Wattens), usredsredili smo se na izgradnju proizvodne mreže, koja bi nam i u volatilnom okruženju obezbedilo stabilnost na svakoj pojedinoj lokaciji“, rekao je Markus Langes-Swarovski.“

Izgradnja globalne proizvodne mreže kao i otvaranje pogona u Subotici, neće dovesti do vanrednih kadrovskih promena na lokaciji Vatens (Wattens). Paralelno sa izgradnjom globalne proizvodne mreže uložićemo u istom vremenskom periodu (2010. do 2014.) preko 100 miliona evra u modernizaciju lokacije u Vatensu.

1895. godine vizionarski preduzetnik iz Bemena (Böhmen) Daniel Swarovski nastanio se u Vatensu (Wattens) u austrijskoj pokrajini Tirol i osnovao tamo preduzeće za preradu kristala. Njegov novi mehanički metod za brušenje kristalnog nakita bio je revolucija u modnoj industriji. Swarovski na globalnom planu postaje vodeći proizvođač precizno brušenih kristala. Danas kristali nalaze primenu kako u industriji mode i nakita tako i u rasveti, arhitekturi i u uređivanju enterijera. Preduzeće Swarovski je trenutno aktivno u preko 120 zemalja, a već je u četvrtoj i petoj generaciji pod porodičnom upravom. 2011. godine Swarovski je sa 26.100 zaposlenih postigao promet u visini od 2,22 milijarde evra. Swarovski proizvodi i prodaje kristalne komponente za oblasti mode i dizajna, arhitekturu i rasvetu, a kreira i gotove proizvode najzahtevnijeg dizajna. Swarovski kristali smatraju se nezamenjivim baznim materijalom za kreacije internacionalnih dizajnera. Od 1965. godine Swarovski snabdeva industriju nakita svojim precizno brušenim pravim i veštačkim draguljima. Swarovski kolekcije aksesoara, nakita i kućne dekoracije, koje odražavaju čitav kreativni spektar ovog preduzeća, nalaze svoje kupce u preko 2000 butika u merodavnim metropolama sveta. Swarovski Crystal Society trenutno obuhvata oko 325.000 pasioniranih kolekcionara omiljenih kristalnih figurica, a Swarovski „Kristalni svetovi“ ( Kristallwelten) u Vatensu su od svog otvaranja 1995. godine očarali preko 10 miliona posetilaca. U „čudesnim komorama“ (Wunderkammer) Kristalnih svetova Swarovski uspeva da celebrira i inscenira jednako fascinantan koliko i svetlucavi svet snova, koji se za par godina razvio u jednu od najposećenijih atrakcija Austrije.

Srodni linkovi

 
www.swarovski.at
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA