Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Poseta austrijskih preduzeća iz oblasti
opreme za obnovljive izvore energije

03.12.2013

Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije organizovalo je 02. i 03.12.2013. godine posetu četiri austrijska preduzeća iz oblasti obnovljive energije, sa ciljem da se upoznaju sa mogućnostima i stanjem na srpskom tržištu kada su u pitanju hidroelektrane i drugi izvori obnovljive energije.


Fröling Heizkessel- und Behälterbau Ges.m.b.H www.froeling.com bavi se od 1961 efikasnom toplotom iz biomase. Kotlovi na biomasu ovog preduzeća se uspešno koriste širom sveta, stopa izvoza iznosi preko 70%.

Josef Bertsch GmbH www.bertsch.at pokriva međunarodno tržište kotlovima i energetskom tehnologijom, opremom za obnovljive izvore energije i sistemskog inženjerstva.

Hobas Rohre GmbH www.hobas.at proizvodi cevovodne sisteme za vodu za pice, otpadne vode, hidroelekratne i industriju.

Kössler GmbH www.koessler.com osnovano je 1928 a bavi se proizvodnjom turbina i generatora za hidroelektrane.

Posle uvodnih izlaganja o mogućnostima finansiranja od strane međunarodnih finansijskih institucija kao što su Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj, IFC kao i o aktivnostima Elektroprivrede Srbije i Privredne komore Srbije na ovom polju, preduzeća će krenuti u oblilazak bio-postrojenja PP Sava Kovačević u Vrbasu kao i hidroelektrane u Vučju kod Leskovca.

Obnovljivi izvori energije poput biomase, hidro-energije, solarne energije, fotovoltaike i snage vetra su od ključnog značaja za održivo snabdevanje energijom. Više od četvrtine ukupne potrošnje struje u Austriji se pokriva iz obnovljivih izvora energije.
Austrijska tehnologija i stručnost iz oblasti hidroenergije pokazala se u čitavom svetu. Tako su u Turskoj npr. kod trećine hidroelektrana koje se nalaze u izgradnji involvirana austrijska preduzeća. Isto važi i za Aziju, južnu Ameriku i Evropi , gde su austrijska preduzeća takođe jako zastupljena. Male hidroelektrane nude najbolji stepen iskorišćenosti primenjenih nosioca energije kad je u pitanju termička energija.

Statističke podatke o korišćenju bio-energije u Austriji možete da pronađete na našem  portalu www.advantageaustria.org/rs pod linkom Privredne grane > Obnovljiva energija.

Istovremeno skrećemo pažnju na publikaciju "Austria Fresh" koju možete da preuzmete u niže navedenoj sekciji "Dokumenta za preuzimanje"

Dokumenta za preuzimanje na temu

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA