Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Trgovinski savetnik Ambasade Austrije posetio
poslovni klub Zapadna Srbija u Užicu

20.06.2013

Trgovinski savetnik pri Ambasadi Austrije Andreas Haidenthaler, na poziv Poslovnog kluba zapadne Srbije održao je 20.6.2013. na Maloj sceni Narodnog pozorišta u Užicu prezentaciju na temu “Mogućnosti saradnje privrede regiona zapadne Srbije i Austrije.

Sa 450 kompanija koje upošljavaju blizu 13.000 radnika i uloženih oko 2,9 milijardi evra od 2000.godine, Austrija je najveći investitor u Srbiji. Spoljnotrgovinska razmena u 2012. godini dostigla je iznos od 800 miliona evra, ali je činjenica da ima mogućnosti da ona bude na mnogo višem nivou. Do sada su austrijske kompanije najviše ulagale u sektore finansija, osiguranja i telekomunikacija. Novi trend su investicije u mašinskoj industriji i industriji voća i povrća. Postoje austrijska preduzeća koja žele da investiraju u Srbiji, ali da bi se konkretni poslovi realizovali potrebno je rizike ulaganja svesti na meru koja je dovoljno privlačna za one koji ulažu kapital. Uvek treba imati na umu da su investitori oni koji žele da zarade novac što znači da iza svake investicije stoji interes ulagača koji, pod uslovom da je investicija uspešna, postaje najbolji ambasador zemlje u koju ulaže.

Gospodin Haidenthaler je pre prezentacije posetio Sirogojno company u Rupeljevu i upoznao se sa proizvodnim procesom prerade voća. Nije krio prijatno iznenađenje standardima koji se primenjuju u proizvodnim pogonima, što najbolje ilustruju reči da on tu ne bi baš ništa menjao.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA