Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Poseta delagacije iz austrijske pokrajine Štajerska

03.10.2013

01. i 02.10.2013. godine u Srbiji boravila je delegacija iz austrijske pokrajine Štajerske koju je predvodio ministar za privredu, Evropu i kulturu u Vladi austrijske pokrajine Štajerske dr Kristijan Buhman (Christian Buchmann), a u pratnji Centra za internacionalizaciju Štajerske ICS i privrednika.

01.10.2013 organizovan je skup austrijskih privrednika Austrian Business Circle na 25. spratu poslovnog centra Ušće gde su gosti u opuštenoj atmosferi razmenili informacije i iskustva sa već prisustnim austrijskim preduzećima u Srbiji.Publici se pored ministra Buhman obration kao počasni govornik gospodin Predrag Mikić, privredni savetnik predsednika Republike Srbije.

02.10.2013. godine ministar dr Buhman sastao se sa predsednikom Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić u Novom Sadu gde je potpisana izjava o saradnji između Vojvodine i Štajerske. Osim ekonomske i privredne saradnje, tim dokumentom predviđena je i saradnja u oblasti nauke, obrazovanja, kulture, turizma i privlačenja stranih investicija. Sastanku i potpisivanju izjava prisustvovali su u i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski i pokrajinska sekretarka za energetiku i mineralne sirovine Nataše Pavićević-Bajić, ambasador Republike Austrije, NJ.E Johanes Ajgner (Johannes Eigner) kao i trgovinski ataše Ambasade Austrije Dietmar Habaher (Dietmar Habacher).

Paralelno su uz podršku i pomoć Privredne komore Vojvodine održani B2B- poslovni susreti između članica privredne delegacije i preduzeća iz Srbije. Privrednicima su se tim povodom obratili predsednik Privredne komore Vojvodine Filip Ratković , šef odeljenja sa međunarodnu saradnju Milan Stojanov kao i trgovinski savetnik Ambasade Austrije gdin Andreas Hajdentaler (Andreas Haidenthaler) koji su srpskim i štajerskim preduzećima izrazili toplu dobrodošlicu i uspešne poslovne razgovore.

Članice političke i privredne delegacije zaokružćili su svoj boravak u Srbiji posetom tvrđave Petrovaradin, a otputovali puni pozitivnih utisaka o Srbiji i njihovim domaćinima.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA