Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Održan skup austrijskih privrednika

04.11.2014


04.11.2014. održan je u poslovnoj zgradi austrijskog osiguranja Wiener Stadtische „ VIG Plaza“ u Beogradu skup austrijskih privrednika „Austrian Business Circle“ u organizaciji Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije u Beogradu, a pod pokroviteljstvom austrijskog preduzeća SKS365 GmbH.

Posle uvodne reči trgovinskog savetnika, gdin Andreasa Hajdentalera (Haidenthaler) koji je predstavio sponzora, počasnu gošću i govornike, skup je otvorila potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i izjavila da su ekonomski odnosi Srbije i Austrije iz godine u godinu sve bolji , a da je u prvih pet meseci ove godine Srbija povećala izvoz u Austriju za skoro 17 odsto, u odnosu na isti period lane i smanjila uvoz za četiri odsto i time smanjila trgovinski deficit sa tom članicom EU.

Sponzor večeri gospodin Thomas Smallwood ispred preduzeća SKS365 doo izložio je kratku prezentaciju o delatnosti preduzeća u Srbiji sa kratkim osvrtom na njihov humanitarni rad u Srbiji.

U nastavku austrijskim privrednicima obratio se i savetnik predsednika Srbije, gospodin Radoslav Pavlović koji je pezentovao projekat podizanja spomenika Milutinu Milankoviću u Beču po idejnom projektu gospodina Dušana Jovovića.

Skup je svojim prisustvom uveličao i gradski menadžer Goran Vesić koji je pozvao kompanije iz Austrije da učestvuju na tenderima za velike infrastrukturne projekte u Beogradu, koji će većinom biti realizovani kroz javno-privatno partnerstvo za ulaganje u projekte od vitalnog značaja za prestonicu Srbije.

Oko 130 privrednika se potom u restoranu Valcer u sklopu VIG Plaze gde su uz opušteni koktel razmenili iskustva i informacije o uslovima poslovanja u Srbiji.


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA